Artistiek team

peter

Peter Lusse – script

Peter Lusse doet werkelijk van alles. Hij is cabaretier, spreker, acteur, zanger en trouwambtenaar. Hij geeft trainingen in spreekvaardigheid en workshops comedy acteren. Als schrijver heeft hij talloze liedteksten, sketches, conférences, columns en afleveringen van tv-series (o.a. Vrienden voor het leven en Schiet mij maar lek) op zijn naam staan. Daarnaast bewerkte en vertaalde hij diverse toneelstukken.

Peter: Ik vond het heel leuk om “Mama wie zijn de Beatles?” te schrijven, omdat ik de Beatles ook nog echt heb meegemaakt. Toen de Beatle-song “She loves you yeah, yeah, yeah” een enorme hit was, zongen wij op de kleuterschool dat na: De Bietels jè, jè jè. We hadden geen idee waar het over ging, maar het zegt wel iets over wat een impact de “Fab Four” hadden. Ik hoop dat deze voorstelling jonge mensen een beetje duidelijk maakt wat een enorme omwenteling in de muziek de Beatles teweeg hebben gebracht. Ze hebben veel meer losgemaakt bij de jeugd dan Beyonce, Justin Bieber en Martin Garrix bij elkaar. Ze hebben de wereld van de jaren ’60 echt op zijn kop gezet.

Lisa Stam – regisseur

“Geboren op 7 april 1991 te Warmenhuizen, Noord-Holland. Al mijn hele leven is mijn liefde voor theater groot. Naast theater groeide vanaf mijn twaalfde de liefde voor muziek en zang. Na 6 jaar zangles werd ik aangenomen op de Frank Sanders’ Akademie voor musical- en muziektheater. Tijdens het afstuderen trok ik de conclusie dat ik mijn toekomst niet als uitvoerend artiest voor me zag. Met een diploma voor musical actrice op zak werd ik in 2013 aangenomen aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waar ik in 2017 als theaterdocent en theatermaker afstudeerde. Sindsdien ben ik werkzaam als theatermaker, regisseur en theaterdocent.  Nu komt een mooi project als “Mama, wie zijn the Beatles” op mijn pad! Waanzinnig!  The Beatles zijn officieel voor mijn tijd, maar the Beatles zijn van alle tijden. Zij zijn tijdloos. Iedereen die ik ken, jong en oud, kent wel een nummer van the Beatles. Iets waar menig artiest alleen maar van kan dromen. Om nu een muziektheater voorstelling volledig aan hen te wijden is super gaaf, maar ook heel spannend. Want hoe kan je de grootsheid van deze 4 mannen eer aan doen?”

lisa
guido

Guido van de Meent – muzikaal leider

Guido van de Meent (1981) studeerde compositie aan het Conservatorium van Utrecht en is werkzaam als componist, bandcoach en uitvoerend musicus. Hij won in 2008 het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie te Amsterdam. De jury, bestaande uit o.a. Liesbeth List en Tonny Eijk noemde hem het Franse lied zélf en prees zijn “authenticiteit in de theatertraditie”. Hierna volgden vele optredens in binnen- en buitenland ( Frankrijk, Duitsland, India etc.) Tijdens een festival in Bulgarije leerde hij zangeres Alexandra Fits kennen met wie hij diverse theaterprogramma’s en een cd zou gaan maken. In 2015 werd hun programma “Ma plus belle histoire d’amour” met orkest uitgeroepen tot “Concert van het Jaar” bij Roemeense muziekprijzen. Verder waren zij supportact bij Richard Clayderman en zijn ze geselecteerd voor een optreden in Carnegie Hall, New York.

Recentelijk schreef Guido de kindervoorstelling “Tollerland” en speelde hij een duo-voorstelling met cabaretier Patrick Nederkoorn: “Frankrijk voor de thuisblijvers”

The Beatles zijn als vanzelfsprekend een grote inspiratiebron voor de hedendaagse popmuziek. Dus is “Mama, wie zijn The Beatles?” een uitgelezen mogelijkheid zich op de muziek en invloed van deze legendarische popgroep te storten. En zo ook een nieuwe generatie van talent enthousiast te maken.

Nadine Kokkelkoren – productieleider

Nadine Kokkelkoren (1992) studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als theatermanager en heeft sindsdien zowel in loondienst als ZZP’er bij diverse culturele instellingen marketing en productiewerkzaamheden verricht (Unieke Zaken, Danstheater AYA, Zaantheater, ITS festival en meer)

Via Anya is zij gevraagd deel te nemen aan het project en natuurlijk was zij daar erg enthousiast over. ‘’Deel uitmaken van een theaterproductie over ‘The Beatles’, met muziek dat voor alle generaties toegankelijk en vooral bekend is, is natuurlijk een prachtige kans! Samen met dit team hoop ik een waanzinnige productie neer te zetten voor en met jongeren van 16-25 jaar.

nadine

Sponsors

Wij zijn op zoek naar 4 jongens die de Beatles spelen!

Jonge ambitieuze muzikale talenten die graag de rol van de Beatles willen spelen.